Οι «Ντο Δίεση» είναι αναμφίβολα ένα σχήμα που δημιουργεί το δικό του μοναδικό στίγμα στην ελληνική pop-rock σκηνή.

Με τραγούδια που αφηγούνται με αντισυμβατικό τρόπο ιστορίες της πόλης και μας αφορούν όλους, φωτίζουν το γκρίζο τοπίο της και καθηλώνουν το κοινό τους με τις ζωντανές εμφανίσεις τους όπου κι αν ταξιδεύουν. Και ταξιδεύουν πολύ!

Με ερμηνεύτρια τη σπουδαία και πολυτάλαντη Πένυ Ραμαντάνη (υπήρξε ερμηνεύτρια του συγκροτήματος Όναρ για 17 χρόνια), οι Ντο Δίεση παρουσιάζουν την παράσταση η οποία έχει τον τίτλο του επερχόμενου άλμπουμ τους «Δεν φοβάμαι το αύριο» στο οποίο θα περιέχεται το νέο τους single «Χορεύω», ένα αισιόδοξο ρυθμικό τραγούδι υπέρβασης, μιας πραγματικότητας που παραπαίει ανάμεσα στην άχρωμη καθημερινότητα και την ατέρμονη επανάληψη του ίδιου μοτίβου ζωής, το οποίο κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group και έχει ήδη αγαπηθεί.

Στο ταξίδι των τραγουδιών τους, περνούν κι από τραγούδια αγαπημένα της ελληνικής έντεχνης και ροκ σκηνής, τραγούδια της Πένυς από την πρωτύτερη δισκογραφία της κι άλλα βγαλμένα από τις ρίζες και τις μνήμες μας.

Παρέα με τις κιθάρες, τις εναλλαγές στα όργανα, τους πειραματισμούς στους ήχους, την ζεστή, άμεση φωνή και παρουσία της Πένυς, τη μοναδική ενέργεια και το πάθος του συνθέτη τους και λαμπρού κιθαρίστα Δημήτρη Νίτη, οι Ντο Δίεση δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να ευδοκιμήσουν συναισθήματα, παρέα, ένωση που αποτελούν την αληθινή αξία της μουσικής, με εργαλεία τα τραγούδια και τον ήχο τους.

Την ομάδα συμπληρώνει ο Μιχάλης Κεχαγιάς στο μπάσο, τα πλήκτρα και τον τζουρά και το τραγούδι, ένας μουσικός με τη δική του σημαντική πορεία στην ελληνική μουσική σκηνή.

Το πρόγραμμα των εμφανίσεων των Nto Diesi τον Δεκεμβρίο:

6 Δεκεμβρίου Πέμπτη Friends Pub, Βόλος.

7 Δεκεμβρίου Παρασκευή Nostos Bar, Ξάνθη.

8 Δεκεμβρίου Σάββατο Hostel Cafe-bar, Καβάλα.

9 Δεκεμβρίου Κυριακή ΦΡΟΥΡΙO, Λάρισα.

 

πηγή: ogdoo.gr