Με δορυφορική προβολή από τη Μόσχα της «Συλφίδας» από το Θέατρο Μπολσόι ανοίγουν για φέτος η ζωντανές μεταδόσεις. Το κλασικό αριστούργημα χορού θα μεταδοθεί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας).

Η παράσταση είναι από τα διασημότερα κομψοτεχνήματα της δανέζικης σχολής Μπουρνονβίλ και παρουσιάζεται χορογραφημένη μοναδικά για το Μπολσόι από τον γνώστη του είδους Johan Kobborg . Βασίζεται στη μουσική του Νορβηγού συνθέτη Herman Severin Løvenskiold.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Πρώτοι Χορευτές, οι Σολίστ και το Corps de Ballet του Μπαλέτου Μπολσόι. Το λιμπρέτο υπογράφουν δύο μετρ της ρομαντικής εποχής, ο τενόρος και λιμπρετίστας Adolphe Nourrit  και ο πρωτοποριακός Ιταλός χορογράφος και χορευτής Filippo Taglioni, ο οποίος δημιούργησε το πρώτο μπαλέτο σε πουέντ.

Η υπόθεση της «Συλφίδας» βασίζεται στο λιμπρέτο της περίφημης όπερας «Ροβέρτος ο διάβολος» του Τζάκομο Μάγιερμπεερ: τη μέρα του γάμου του ο νεαρός Σκωτσέζος Τζέιμς ξυπνάει από το φιλί που του δίνει μια αιθέρια φτερωτή ύπαρξη, μια Συλφίδα. Μαγεμένος από την ομορφιά της ο Τζέιμς ρισκάρει τα πάντα για να κυνηγήσει τον ανέφικτο έρωτα…
Η μετάδοση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Χορός στο Μέγαρο και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι και την Pathé Live, μια συνεργασία που προσφέρει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης, σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, να γνωρίσουν κορυφαία έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη ρωσική πρωτεύουσα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow).

Στις φετινές μεταδόσεις το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει έξι ακόμη εξαιρετικές παραγωγές του Μπαλέτου Μπολσόι:

  • «Δον Κιχώτης» (2/12/2018)
  • «Καρυοθραύστης» (23/12/2018)
  • «Η Μπαγιαντέρα» (20/1/2019)
  • «Ωραία Κοιμωμένη» (17/3/2019)
  • «Χρυσή εποχή» (7/4/2019)
  • «Σουίτα Κάρμεν- Πετρούσκα» (19/5/2019)

Πληροφορίες:
Διάρκεια: 2 ώρες (με διάλειμμα)
Μουσική Herman Severin Løvenskiold
Χορογραφία Johan Kobborg (βασισμένη στον August Bournonville)
Λιμπρέτο Adolphe Nourrit & Filippo Taglioni
Με τους Πρώτους Χορευτές, τους Σολίστ και το Corps de Ballet του Μπαλέτου Μπολσόι.

Info

11 Νοεμβρίου 2018
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη , Αθήνα
Τηλ.: 2107282333
Τιμές εισιτηρίων: 8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ) /15 € (γενική είσοδος). Εισιτήρια: Μ.Μ.Α. τηλ. 210 7282 333 και Public

 

πηγή: tospirto.net