Ενώ ο απόηχος από τον θρίαμβο της Αννας Νετρέμπκο στην «Αΐντα» της Μετροπόλιταν Οπερας της Νέας Υόρκης δεν έχει κοπάσει, ο σύζυγος της Ρωσίδας πριμαντόνας, ο Γιουσίφ Εϊβαζόφ ετοιμάζεται να περάσει… τις δικές του εξετάσεις. Πάντα στη ΜΕΤ. Μόνο που ο Αζέρος τενόρος δε θα φορέσει, όπως έκανε η συμβία του, τα χρυσοποίκιλτα ρούχα των Φαραώ για τις ανάγκες του αριστουργήματος του Βέρντι, αυτός επιστρέφει με Πουτσίνι: Φορώντας καουμπόϊκες μπότες και στρέφοντας την κάνη του όπλου του, χωρίς ενδοιασμό, σε όποιον βάζει εμπόδια στον δρόμο του.

«Το κορίτσι της Δύσης», η ιδιαίτερη όπερα – γουέστερν του Πουτσίνι έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο με τον Εϊβαζόφ στο ρόλο το ληστή Ντικ Τζόνσον, τον οποίο σε προσεχείς παραστάσεις θα ερμηνεύσει και ο σούπερ – σταρ τενόρος Γιόνας Κάουφμαν. Στο ρόλο του κοριτσιού της Δύσης, της Μίνι, η Ολλανδή υψίφωνος Εύα – Μαρία Γουέστμπρουκ, η οποία τα τελευταία χρόνο έχει αναδειχθεί στην ιδανική ερμηνεύτρια του απαιτητικού (και μουσικά και ερμηνευτικά) χαρακτήρα που με τόση μαεστρία έχει σκιαγραφήσει ο Πουτσίνι.

«Το κορίτσι της Δύσης» έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στη Μετροπόλιταν, το 1910, με πρωταγωνιστές την υψίφωνο Εμι Ντέστιν και τον τενόρο Ενρίκο Καρούζο, υπό τη διεύθυνση του Αρτούρο Τοσκανίνι. Βασίζεται  στο θεατρικό έργο του Ντέιβιντ Μπελάσκο «Το κορίτσι της Χρυσής Δύσης». Θέμα του ο έρωτας ενός σερίφη και ενός ληστή για την ιδιοκτήτρια ενός μπαρ σε μια χαμένη στα βάθη της Αμερικής περιοχή με ορυχεία χρυσού. Η δραματική όπερα, στην οποία ο Πουτσίνι έχει ενσωματώσει γνήσιες παραδοσιακές μελωδίες της Αμερικής, στην Ελλάδα έχει παιχτεί από την Εθνική Λυρική Σκηνή, την περίοδο 1985 – 1986,  με την Μαρίνα Κρίλοβιτς στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

πηγή: tospirto.net