Ιδού κάτι που διαβάζοντας το ..σταματάς και ξανακοιτάς. Η Ελένη Βιτάλη είχε μια ιδέα που (όπως φαίνεται) σιγοντάρει και στηρίζει ο γιός της Νίκος Ξύδης ως επικεφαλής της ορχήστρας «Τζουμ» όπου συμμετέχει και ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Μάνος Αχαλινωτόπουλος.
Τζουράς, σάζι, λαούτο, σαντούρι, αλλά και μπουζούκι, ηλεκτρικό μπάσο και τρομπέτα στήνονται στην σκηνή του Ιλιον plus για να υποδεχτούν δυο μοναδικές φωνές. Την δική της και της νεώτερης και ανερχόμενης Βιολέτας Ίκαρη.

Λέει η Ελένη Βιτάλη: “Από καιρό, κάθε φορά που συναντιόμαστε, η ανάγκη μου είναι να φτιάχναμε εσείς κι εγώ, μια βεγγέρα όπως τα παλιά χρόνια, που ένας από εμάς, το πιο πειραχτήρι της παρέας, έβρισκε κάποιο λόγο να μας συγκεντρώνει να αρχίσουμε το τραγούδι κι ερχόταν και το κρασάκι και φτάναμε μέχρι το πρωί και γινόταν το σπίτι ένα αιρετικό πάλκο, ένα αναψυκτήριο κι ο καθένας έβαζε το χεράκι του σε μια γιορτή που θέλαμε να μην τελειώσει.
Έτσι κι εγώ, φέτος, βρήκα στην καρδιά της Αθήνας, ένα μικρό ζεστό χώρο γι΄ αυτή τη βεγγέρα, φώναξα τους ΤΖΟΥΜ για τα όργανα, το Νίκο Ξύδη να μας οργανώσει και τη Βιολέτα Ίκαρη συντροφιά στο τραγούδι. Με το καλό να ανταμώσουμε”.

Ρήγας Βοργιάς: ηλεκτρικό μπάσο, τρομπέτα
Νίκος Ξύδης: ηλεκτρική/ακουστική κιθάρα, λαούτο
Νατάσα Παυλάτου: κρουστά
Νίκος Σαμαράς: μπουζούκι, σάζι, τζουράς, τρομπέτα
Δημήτρης Σίντος: πιάνο, λαούτο
Θάνος Τσελεμπής: τύμπανα, σαντούρι
Και ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος: κλαρίνο, νέι, καβάλ, φλογέρα.

Info

ΙΛΙΟΝ PLUS, Πατησίων και Κορδηγκτώνος 17
Τηλ.: 2108824383, 69383600510
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

 

πηγή: tospirto.net