Το έγκριτο «Opera News» τον χαρακτηρίζει «ταλέντο πρώτης τάξεως», έναν τραγουδιστή με «φυσικό μουσικό ένστικτο». Ο Αμερικανός τενόρος Stephen Costello το επιβεβαιώνει και με το ολοκαίνουριο CD του, όπου ερμηνεύει μια σειρά από δημοφιλείς και απαιτητικές άριες του μπελκάντο με θέμα τους τον έρωτα.
Στο «Κορίτσι του Συντάγματος», αλλά και στο «Ελιξήριο του έρωτα», στην «Αννα Μπολένα» αλλά και στη «Φαβορίτα», στη «Λουτσία ντι Λαμερμούρ», στον «Ντον Πασκουάλε» αλλά και στον «Ντον Σεμπαστιάνο» και στους «Πουριτανούς», ο Costello λάμπει με τη δύναμη των 37 του χρόνων. Τίτλος της ηχογράφησης «A te, o cara», από τη διάσημη άρια του τενόρου στους «Πουριτανούς» του Μπελίνι. Την Kaunas City Symphony Orchestra διευθύνει ο Constantine Orbelian. Από την εταιρία Delos.

Ο Costello γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια το 1981. Εκεί σπούδασε μουσική, εκεί έκανε και το ντεμπούτο του ως Δούκας στο «Ριγκολέτο» του Βέρντι. Το 2009 κέρδισε το Richard Tucker Award, ενώ ήδη είχε ξεκινήσει τη διεθνή καριέρα του. Μία ακόμα εξαιρετική δισκογραφική δουλειά του είναι η ηχογράφηση ντουέτων με την υψίφωνο Ailyn Perez («Love duets») για τη Warner Classics, με την Συμφωνική Ορχήστρα του BBC. Στις 22 Δεκεμβρίου θα εμφανιστεί ως Ροντόλφο στη «Μποέμ» του Πουτσίνι, στην Semperoper Dresden.

 

πηγή: tospirto.net