Τη συνέχεια της επιτυχημένης σειράς «The Handmaid’s Tale» γράφει η Μάργκαρετ Άτγουντ. Η πλοκή του νέου έργου θα εξελίσσεται 15 χρόνια μετά την τελική σκηνή του βιβλίου, με τρεις διαφορετικές αφηγήτριες και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν θα έχει καμία σχέση με την τηλεοπτική εκδοχή.

«Aγαπητοί αναγνώστες, όλα όσα με έχετε κατά καιρούς ρωτήσει σχετικά με την Gilead και τους μηχανισμούς της, αποτελούν την έμπνευση γι’ αυτό το νέο βιβλίο. Σχεδόν ολόκληρη την έμπνευση, για την ακρίβεια! Η υπόλοιπη προέρχεται από τον κόσμο στον οποίον ζούμε τώρα», γράφει η 79χρονη συγγραφέας στην ανακοίνωσή της.

Η υπόθεση του μυθιστορήματος – που κυκλοφόρησε στα μέσα της δεκαετίας του ’80 – λαμβάνει χώρα σε μία δυστοπική κοινωνία στην Αμερική όπου η κυβέρνηση ξαφνικά αφαιρεί τα δικαιώματα από τις γυναίκες και τις χρησιμοποιεί ως μέσα αναπαραγωγής. Ο εξευτελισμός, οι ακραίες τιμωρίες και τα βασανιστικά μέσα που χρησιμοποιούνται για τη συμμόρφωση τους, κυριαρχούν στη νέα τους ζωή.

Τον Απρίλιο του 2017 το βιβλίο «The Handmaid’s Tale» μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη από το Hulu. Η σειρά έχει αποσπάσει διεθνώς διθυραμβικές κριτικές, τόσο για την παραγωγή της, όσο και για τις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών, με κυρίαρχη αυτή της πρωταγωνίστριας Ελίζαμπεθ Μος, η οποία απέσπασε βραβείο Emmy και Χρυσή Σφαίρα Ά Γυναικείου ρόλου.

 

πηγή: tospirto.net