Πρεμιέρα για την παράσταση «One Love», ένα μουσικό-πολιτικό αφιέρωμα στον θρύλο της ρέγκε.

Οι δυνατοί στίχοι του Μπομπ Μάρλεϊ κι η μουσική του έχουν μοιράσει χαρά και αγάπη σε πολλές χώρες, σε πολλές γενιές και σε πολλές κουλτούρες. Σήμερα, τα μηνύματα και οι μουσικές του ξαναζωντανεύουν σ’ ένα… μιούζικαλ που περίμεναν πολλοί.

Πρόκειται για την πορεία του θρύλου της ρέγκε, από άσημο μουσικό στις φτωχογειτονιές του Κίνγκστον σε παγκόσμιο είδωλο – ενώ η χώρα του η Tζαμάικα φλέρταρε με τον εμφύλιο. Η παράσταση «One Love: The Bob Marley Musical» είναι ένα πνευματικό και πολιτικό ταξίδι αφιερωμένο σε έναν από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες του κόσμου.

Αγαπημένα κομμάτια όπως το «No Woman No Cry», το «Exodus», το «Jamming» και πολλά άλλα έχουν ενσωματωθεί στην παράσταση από τον σκηνοθέτη και εμπνευστή του εγχειρήματος, Kwame Kwei-Armah.

Οι κριτικές μιλούν για μια παράσταση, που η χαρούμενη ενέργειά της είναι… κολλητική και ο πρωταγωνιστής Mitchell Brunings κλέβει τις εντυπώσεις με τα ράστα του. Κατά άλλους, αν και ικανοποιητική από μουσικής άποψης, δεν ακολουθεί κατά γράμμα τα ιστορικά γεγονότα και πλατειάζει στα λάθος σημεία.

Σε κάθε περίπτωση, το μιούζικαλ θα παρουσιάζεται μέχρι 15 Απριλίου στο Θέατρο Ρεπερτορίου του Μπίρμινγχαμ.

Χριστίνα Ράγκου

Πηγή:tospito.net