Η τύχη της ταινίας «Δον Κιχώτης» του Γκίλιαμ είχε την ίδια τύχη με τον ήρωα της. Ατελείωτη περιπλάνηση, ταξίδια με κακό τέλος και ένα αβέβαιο μέλλον με όραμα μία μεγάλη ιδέα…. Ο σπουδαίος σκηνοθέτης Τέρι Γκίλιαμ των «Μόντι Πάιθον», «Μπραζίλ» και «12 πίθηκοι» ανάμεσα σε άλλα, δεν μπορούσε με τίποτα να τελειώσει τα γυρίσματα της ταινίας του «Δον Κιχώτη», καθώς απανωτές αναποδιές επέβαλαν συνεχή σταματήματα των γυρισμάτων επ’ αόριστον.

Έτσι, τα γυρίσματα της ταινίας για να ολοκληρωθούν πήραν, ούτε λίγο ούτε πολύ, 17 ολόκληρα χρόνια. Πρωταγωνιστές άλλαξαν, παλιοί έφυγαν, καινούργιοι ήρθαν. Ο Ζαν Ροσφόρ αποχώρησε και αντικαταστάθηκε από τον Ρόμπερτ Ντιβάλ, ο Γκίλιαμ ξεκίνησε τρεις φορές την παραγωγή με τον Τζόνι Ντεπ για τον αντικαταστήσει στη συνέχεια με τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ και μετά με τον Άνταμ Ντράιβερ. Οι εταιρίες παραγωγής άλλαζαν επίσης διαρκώς, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο μίας από τις πιο καταραμένες παραγωγές στην ιστορία του κινηματογράφου – μαζί με τον Όρσον Γουέλς και τον Γουόλτ Ντίσνεϊ να κρατούν την πρωτιά.

Και τώρα ο Τέρι Γκίλιαμ ανακοινώνει ότι, ναι επιτέλους τα γυρίσματα της ταινίας έλαβαν τέλος. Περιχαρής δηλώνει στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook:

«Ζητάω συγνώμη για τη μακρά σιωπή. Ήμουν απασχολημένος να πακετάρω το φορτηγό και σήμερα γυρίζω σπίτι. Μετά από 17 χρόνια, ολοκληρώσαμε τα γυρίσματα του «The Man Who Killed Don Quixote». Muchas gracias σε όλη την ομάδα και τους πιστούς φίλους μας. Quixote Vive!».

Η συνέχεια, ας ευελπιστούμε, επί της μεγάλης οθόνης…

 

πηγή: tospirto.net