Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διασκευή της Ιφιγένειας σκηνοθετεί και παρουσιάζει στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Πειραιά ο Κωνσταντίνος Μίχος στην παράσταση «Ιφιγένεια εν…».
Οι θυσίες για να πλεύσουν τα πλοία. Αυτό είναι το θέμα της τραγωδίας του Ευριπίδη, και με αφορμή αυτή ο Κωνσταντίνος Μίχος φέρνει σε συνάντηση δεκάδες επαγγελματίες ηθοποιούς  και ερασιτέχνες, κατοίκους, εργαζομένους και σπουδαστές του Πειραιά.
Έχοντας στο παρελθόν χορογραφήσει έργα σε δημόσιους χώρους, όπως τα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας (2003), τα πρώην υπόγεια κρατητήρια των γερμανικών δυνάμεων κατοχής στο κτήριο της Ασφαλιστικής (2004), το Νοσοκομείο Σωτηρία (2005), αυτή τη φορά επιλέγει την πειραϊκή ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και τις δεξαμενές συντήρησης των πλοίων.
Το σώμα που πέφτει, πλακώνεται, ακρωτηριάζεται, καίγεται, ασφυκτιά, τολμά, προσφέρεται, συμπαρίσταται, περιμένει, παρουσιάζεται από χορευτές, ηθοποιούς, καθημερινούς ανθρώπους μέσα από αφηγήσεις των ίδιων των εργαζόμενων.
Συμμετέχουν η Τατιάνα Παπαμόσχου, ο Γεράσιμος Γεννατάς, η Αθηνά Κυρούση, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Πειραιά και μετά από ανοικτό κάλεσμα, μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα, σπουδαστές της ερασιτεχνικής σχολής στο Πέραμα «Χοροέκφραση» Μαρίας Πολίτη μαζί με τους γονείς τους, όπως και εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.

Info

25 Ιουνίου 2017
Ωρα 19.00. Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, Λεωφόρος Δημοκρατίας, Πέραμα

 

πηγή: tospirto.net