Το café στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου και η Μικρή Άρκτος σας προσκαλούν την Κυριακή 22 Ιουλίου, στις 9 μ.μ. στη μουσική παράσταση των Απόστολου Κίτσου και Μιχάλη Καλογεράκη με τίτλο Κάτι Παράξενο!

Ο Απόστολος και ο Μιχάλης, με συνοδοιπόρο τον Παντελή Καλογεράκη, δίδυμο αδερφό του Μιχάλη, θα παρουσιάσουν τα κομμάτια του ομώνυμου δίσκου που κυκλοφόρησε από τη Μικρή Άρκτο, κομμάτια από την προηγούμενη δισκογραφική τους πορεία αλλά και ανέκδοτα τραγούδια που ίσως συμπεριληφθούν σε κάποια μελλοντική δουλειά. Πλαισιωμένα, φυσικά, από τραγούδια του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου που έχουν παίξει ρόλο κομβικής σημασίας στη διαμόρφωση της αισθητικής και της τεχνικής τους. Από τον Μάνο Χατζιδάκι και τους Simon & Garfunkel & Bjork έως τον Βασίλη Τσιτσάνη και τη Λένα Πλάτωνος.

Ο Μιχάλης Καλογεράκης και ο Απόστολος Κίτσος, πέρα από στενοί φίλοι, είναι και οι δύο διακριθέντες καλλιτέχνες της 4ης Ακρόασης Νέων Δημιουργών και Ερμηνευτών της Μικρής Άρκτου.

Ο Μιχάλης Καλογεράκης ως τραγουδοποιός, (μαζί με το δίδυμο αδελφό του Παντελή) απέκτησε το ιδιαίτερο στίγμα του μελοποιώντας έλληνες και ξένους ποιητές (η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική εργασία του διδύμου με τίτλο Προσωπικό, Μικρή Άρκτος 2016, έχει ήδη τη δική της επιτυχημένη πορεία) κι έτσι τον γνώρισε και το κοινό: σε μια βαθύτατα αντιποιητική εποχή εκείνος να επιμένει… ποιητικά.

Ο Απόστολος Κίτσος, ένας ιδιαίτερα αισθαντικός ερμηνευτής, συστήθηκε καλλιτεχνικά τραγουδώντας δύο ιδιαίτερα τραγούδια του Σπύρου Παρασκευάκου πριν 3 χρόνια (Γλυκός Γενάρης, Βήμα εκτός) και συνέχισε με πολύ προσεκτικά βήματα…

Ο κύκλος τραγουδιών Κάτι παράξενο, φέρνει τη μυρωδιά μιας ασυνήθιστης συνύπαρξης: ένας πολύ επιδέξια, καλά αρθρωμένος λυρισμός, μια εύθραυστη ευαισθησία, συγκατοικούν αρμονικά με μια σύγχρονη μουσική έκφραση και μια σημερινή ερμηνεία. Τίποτα δεν ξενίζει, τίποτα δεν φαίνεται παράταιρο σ αυτή τη δισκογραφική δουλειά, παρά τη συστέγαση τόσο διαφορετικών ποιητικών κόσμων…

Ο Μιχάλης Γκανάς, η Αριστέα Παπαλεξάνδρου, ο Αχιλλέας Παράσχος, ο Νίκος Σαραντάκος και ο Μάνος Χατζιδάκις, ποιητές με πολύ διαφορετικές διαδρομές, αναφορές και ηλικίες, συνυπάρχουν σε έναν κύκλο τραγουδιών όπου ο Μιχάλης Καλογεράκης, ο οποίος υπογράφει τη μουσική των μελοποιημένων ποιημάτων τους, κατάφερε να τους ενώσει σε μια ενιαία μουσική αφήγηση ενώ ο Απόστολος Κίτσος, ο οποίος υπογράφει και την ενορχήστρωση των τραγουδιών εκτός της ερμηνείας τους, λειτούργησε τόσο προσεκτικά και τρυφερά και με τις δύο ιδιότητές του, ώστε τα τραγούδια αυτά να αποκτήσουν ενιαίο σώμα και η αφήγηση τους μια παράξενη μαγεία.

Η Μικρή Άρκτος αγκάλιασε αυτή τη δισκογραφική εργασία με μεγάλο ενθουσιασμό και πιστεύει πως αποτελεί η εργασία των δύο νέων καλλιτεχνών – δημιουργών, μια ακόμη σημαντική δισκογραφική πρόταση στον μικρό αλλά πολύ επιλεκτικό κατάλογό της…

Καλή Ακρόαση!

Συντελεστές

Ενορχήστρωση | Απόστολος Κίτσος

Ερμηνεία | Απόστολος Κίτσος, Μιχάλης Καλογεράκης, Παντελής Καλογεράκης

Παίζουν οι:
Χάρης Σταυρακάκης | πιάνο, ακορντεόν
Αλέξης Στενάκης | κλαρινέτο, σαξόφωνο
Μιχάλης Καλογεράκης |κιθάρα

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018
Νομισματικό Μουσείο (κήπος)
Πανεπιστημίου 12 (κοντά στα μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο)

ώρα έναρξης: 21.00
Τηλέφωνο για κρατήσεις: 210 3610067

 

πηγή: avopolis.gr