Με το καλοκαίρι καλά να κρατεί στην Αθήνα τουλάχιστον, τα Χριστούγεννα δείχνουν πολύ μακριά από την ελληνική επικαιρότητα. Για τις Ηνωμένες Πολιτείες όμως, όπου ο σχετικός τζίρος κορυφώνει την κάθε εμπορική σαιζόν, ο τροχός έχει αρχίσει ήδη καιρό τώρα να γυρνά -κάτι βέβαια που αφορά και τη μουσική βιομηχανίας.

Ανάμεσα σε όσους βγάζουν φέτος χριστουγεννιάτικο δίσκο βρίσκεται και ο Eric Clapton, ο οποίος δίνει τώρα στη δημοσιότητα το επίσημο βιντεοκλίπ για το “White Christmas”, τη διασκευή του δηλαδή στο γνωστό εποχιακό άσμα: μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το “White Christmas” γράφτηκε το 1940 από τον Irving Berlin, έναν από τους κορυφαίους Αμερικανούς συνθέτες του Μεσοπολέμου. Πρωτοδισκογραφήθηκε το 1942 από τον Bing Crosby σε συνεργασία με τους John Scott Trotter Orchestra & Ken Darby Singers. Με παγκόσμιες πωλήσεις ανω των 100.000.000 αντιτύπων, όπως προσδιορίζονται από το βιβλίο των ρεκόρ Guinness, θεωρείται το πιο επιτυχημένο single στη δισκογραφική ιστορία.

Το βιντεοκλίπ συνεχίζει το promo για το 24ο στούντιο άλμπουμ του Eric Clapton Happy Xmas, το οποίο έχει ήδη κυκλοφορήσει, «σκοράροντας» ένα #97 στη Βρετανία κι ένα #40 στη Γερμανία.

 

 

πηγή: avopolis.gr