Οι «Άθλιοι» του Βίκτωρος Ουγκώ βρίσκονται στα άμεσα σχέδια του Τάσου Ιορδανίδη μετά τον «Αμλετ» που αυτήν την περίοδο παρουσιάζεται στο θέατρο Ανεσις.

Τα σκηνοθετικά ηνία της νέας αυτής μεγάλης παραγωγής θα κρατήσει και πάλι ο Λεβάν Τσουλάτζε στην τέταρτή του συνεργασία με τον Τάσο Ιορδανίδη (μετά το «Λεωφορείο ο Πόθος», το «Εγκλημα και Τιμωρία» και τον φετινό «Αμλετ»). Ο ίδιος ο Ιορδανίδης θα κρατήσει τον ρόλο του Ιαβέρη, ο Βασίλης Μπισμπίκης θα ενσαρκώσει τον Γιάννη Αγιάννη, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει στην παράσταση και η Ιωάννα Παππά.

Να σημειωθεί πως «Οι Άθλιοι» (Les Misérables) είναι ένα από τα δημοφιλέστερα μυθιστορήματα του δεκάτου ενάτου αιώνα που εστιάζει στις προσπάθειες του πρωταγωνιστή Γιάννη Αγιάννη, ενός πρώην καταδίκου, ο οποίος προσπαθεί να επανεντάξει τον εαυτό του στην κοινωνία, και επιπλέον μελετά την επίδραση των πράξεων του ήρωα για χάρη της κοινωνικής αναγνώρισης. Στο μυθιστόρημα εξετάζεται η φύση του καλού και του κακού και ο νόμος σε μία εκτεταμένη ιστορία, που περιλαμβάνει θέματα όπως την ιστορία της Γαλλίας, την αρχιτεκτονική του Παρισιού, την πολιτική, την ηθική φιλοσοφία, το νόμο, τη θρησκεία και τα είδη και τη φύση του έρωτα και της οικογενειακής αγάπης.

 

πηγή: tospirto.net