Μπήκαμε στον Δεκέμβρη πια και η κατάσταση ξεκαθαρίζει στο χώρο των θεατρικών παραστάσεων. Έτσι, δεν είναι καθόλου σπάνιο το φαινόμενο των απανωτών sold out, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να συζητιούνται έντονα οι ερμηνείες της σεζόν. Και όλα αυτά, ενώ ακόμη δεν έχουν κάνει πρεμιέρα πολυαναμενόμενες παραγωγές, όπως αυτή του «Θείου Βάνια» που σκηνοθετεί ο Γιώργος Κιμούλης, αλλά και ο «Γιούγκερμαν» που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Τάρλοου.

Εμείς από τις παραστάσεις που έχουμε δει μέσα στον Νοέμβριο ξεχωρίσαμε τις παρακάτω ερμηνείες;

Μαρία Ναυπλιώτου/ Masterclass: Η Μαρία Ναυπλιώτου δίνει – μέχρι στιγμής- την ερμηνεία της χρονιάς ενσαρκώντας τη Μαρία Κάλλας στo Masteclass που σκηνοθετεί στο Μικρό Χορν o Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος. Η ηθοποιός αποδεικνύει το ανεξάντλητο του ταλέντου της, καθώς διατηρεί επί δύο ώρες όλα της τα εκφραστικά μέσα σε υπερδιέργεση δίνοντας μια σπαρακτική ερμηνεία που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

– Γιώργος Γάλλος/Ξύπνα Βασίλη : Ο Γιώργος Γάλλος καταφέρνει να ισορροπήσει με απόλυτη επιτυχία και ακρίβεια ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό στον ρόλο του Βασίλη Βασιλάκη στο «Ξύπνα Βασίλη» που σκηνοθετεί ο Αρης Μπινιάρης στο Εθνικό Θέατρο. Η ερμηνεία του συγκλονίζει, καθώς τονίζει το γενικότερο υπαρξιακό δράμα μέσα στο οποίο είμαστε εν γένει όλοι βυθισμένοι.

– Χάρης Φραγκούλης/ Γυάλινος Κόσμος: Ο Χάρης Φραγκούλης έδωσε μία συγκλονιστική ερμηνεία στον ρόλο του Τομ στον «Γυάλινο Κόσμο» που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Καραντζας στο θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας. Αποτινάσσοντας την προσωπική του μανιέρα στην παγίδα της οποίας είχε πέσει στις τελευταίες του ερμηνείες, κατάφερε να διεισδύσει μέσα στον εύθραυστο ψυχισμό του ήρωα του Γουίλιαμς και οργώνοντας τη σκηνή «πλάθει» τον ιδανικό Τομ.

– Θανάσης Ζερίτης/ Επιθεωρητής: Ο Θανάσης Ζερίτης εντυπωσιάζει στο ρόλο του Επάρχου στον «Επιθεωρητή» που σκηνοθετεί ο Γιώργος Παπαγεωργίου στο θέατρο Skrow, καθώς καταφέρνει να μεταπηδήσει από το κωμικό στο τραγικό εν ριπή οφθαλμού. Με τα εκφραστικά του μέσα εξαιρετικά δουλεμένα, δίνει μία εύστροφη ερμηνεία και την ίδια στιγμή που αποσπά το γέλιο του κοινού, με το μελαγχολικό του βλέμμα το «παίρνει» πίσω.

– Ορφέας Αυγουστίδης/ Η κωμωδία των παρεξηγήσεων: Απολαυστικός είναι ο Ορφέας Αυγουστίδης στην «Κωμωδία των Παρεξηγήσεων» που σκηνοθετεί η Κατερίνα Ευαγγελάτου στο θέατρο Βασιλάκου. Ο ταλαντούχος ηθοποιός συνεχίζει το σερί των εξαιρετικών ερμηνειών του και κλέβει την παράσταση στην σαιξπηρική αυτή κωμωδία.

– Γιάννης Νιάρρος/ Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα: Ο νικητής του θεατρικού βραβείου Χορν για την ερμηνεία του στο «Στέλλα Κοιμήσου», δίνει άλλη μία φρέσκια ερμηνεία που θα συζητηθεί και που αναδεικνύει το ταλέντο του στο ρόλο του αυτιστικού δεκαπεντάχρονου Κρίστοφερ.

 

πηγή: tospirto.net