Δεν μας τα είπαν καλά οι Metallica στο τελευταίο δισκογραφικό ραντεβού, παρά τα αλλεπάλληλα νούμερο 1 που χτύπησε το Hardwired… Τo Self-Destruct στις μεγάλες μουσικές αγορές του πλανήτη (βασικά μόνο η Βρετανία «αντιστάθηκε», όπου έμειναν στο …#2). Παραμένουν όμως μια πολύ αγαπητή μπάντα, τόσο για τα εκρηκτικά τους live, όσο και για τις δισκάρες του παρελθόντος.

Μία από τις τελευταίες είναι βέβαια και το πολλές φορές δοξασμένο Master Of Puppets του 1986 (Η.Π.Α. #29, Βρετανία #41), ένας πραγματικά σπουδαίος δίσκος, πέρα από είδη και προτιμήσεις.

Το άλμπουμ αυτό, λοιπόν, οι Metallica αποφάσισαν να το τιμήσουν με ένα επετειακό box set, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 10 Νοεμβρίου από τη δική τους εταιρία, Blackened Recordings. Και οι οπαδοί ανυπομονούν ήδη, με τα όσα ανακοινώθηκε πως θα περιέχει.

Πιο συγκεκριμένα, προσφέρεται ο ορίτζιναλ δίσκος με νέο mastering, θα υπάρχουν όμως και πλήθος ακυκλοφόρητων ηχογραφήσεων -τόσο demos και live αποτυπώσεις, όσο και ανολοκλήρωτες μίξεις- καθώς και 28σελιδο booklet. Για όσους δε διαλέξουν την περιορισμένων αντιτύπων deluxe έκδοση του box set, θα υπάρχει βιβλίο 108 σελίδων, γεμάτο αδημοσίευτες μέχρι σήμερα φωτογραφίες, τους στίχους του δίσκου γραμμένους με το χέρι και άγνωστες συνεντεύξεις των Metallica σχετικές με το άλμπουμ και την εποχή του.

H μπάντα ανακοίνωσε παράλληλα και εκτενή ευρωπαϊκή περιοδεία, η οποία ξεκίνησε χθες από το Ziggo Dome του Άμστερνταμ και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2018 στο Ελσίνκι.

 

πηγή: avopolis.gr