Όπως πολλά ανάλογα συγκροτήματα της εποχής τους, έτσι και οι Rolling Stones επεδίωκαν να παίζονται στο ραδιόφωνο στην αρχή της καριέρας τους, καθώς ήταν το κυρίαρχο μέσον τότε για τη διαμόρφωση των ευρύτερων μουσικόφιλων γούστων. Αλλά και το βρετανικό ραδιόφωνο, με τη σειρά του, αγαπούσε να τους φιλοξενεί.

Έτσι, μεταξύ 1963 και 1965, το γκρουπ βρέθηκε πολλές φορές καλεσμένο σε διάφορες θρυλικές πια μουσικές εκπομπές του BBC, σαν τα Saturday Club, Top Gear, Rhythm and Blues και The Joe Loss Pop Show. Το BBC τους ήθελε μάλιστα να παρουσιάζουν ζωντανά το υλικό τους, κάτι που επιθυμούσαν κι εκείνοι, ώστε να γίνεται διακριτή η live δυναμική τους.

Τώρα, 32 από εκείνες τις ηχογραφήσεις μαζεύονται από την Polydor σε μια συλλογή ονόματι On Air, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει 1 Δεκεμβρίου σε CD, διπλό CD deluxe edition, heavy-weight βινύλιο και σε special limited-edition χρωματιστό βινύλιο.

Από αυτά τα κομμάτια, 8 θα δουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας. Ανάμεσά τους βρίσκεται και μια εκτέλεση του “Come On” από τις 26 Οκτωβρίου του 1963 για το Saturday Club του Brian Matthew, η οποία και δόθηκε τώρα στη δημοσιότητα ως promo για τη συλλογή -μπορείτε να την ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το “Come On” ήταν το πρώτο-πρώτο single των Rolling Stones: κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1963 και στο τσακ έχασε το βρετανικό top-20, μένοντας τελικά στο #21.

 

πηγή: avopolis.gr