Φωτιά μας έχει βάλει ο Σωκράτης Μάλαμας με τα «Σκέτα» του.

Ζεσταίνει τις καρδιές μας με το γιατρικό και την ευχαρίστηση που δίνουν η μουσική και τα τραγούδια, παρουσιάζοντας με δυο κιθάρες στιγμές του κλασικού λαϊκού ρεπερτορίου.

Μαζί του ο εξαιρετικός συνοδοιπόρος-κιθαρίστας Δημήτρης Λάππας.

Μετά την περίφημη ενότητα τραγουδιών του Άκη Πάνου, σειρά έχει ο Απόστολος Καλδάρας.

Στη δεύτερη -κατά σειρά- ματιά του Μάλαμα στο ρεπερτόριο του μεγάλου βυζαντινού συνθέτη, το λόγο έχει ένα καμηλιέρικο άσμα ασμάτων που είχε ερμηνεύσει ο Στέλιος Καζαντζίδης με υποδειγματικές διφωνίες από τη Λίτσα Διαμάντη.

Το Μάλαμα συντροφεύει εδώ η Ζωή Βεργάκη.

Να σημειώσουμε πως από τα 6 έως στιγμής σκέτα του Μάλαμα, τα 3 είχαν πρωτοερμηνευτεί από τον Καζαντζίδη, ενδεικτικό της διαχρονικότητας, του ρεπερτορίου που υπηρέτησε ο βάρδος.

Ο λόγος στον ίδιο το Μάλαμα:

«ΤΑ ΣΚΕΤΑ» είναι μια σειρά παλιών λαϊκών τραγουδιών που ηχογραφήθηκαν με δύο κιθάρες. Το κριτήριο για την επιλογή των τραγουδιών του κάθε συνθέτη δεν είναι η αρτιότητα των συνθέσεων ούτε των στίχων, ούτε καν η εμπορική τους επιτυχία.
Ο κύριος λόγος είναι ιδιαίτερα πρακτικός. Τα τραγούδια αυτά μου έδωσαν τη δυνατότητα να «βγάλω μεροκάματο» όπως λέμε στην πιάτσα, για είκοσι χρόνια περίπου, στα μαγαζιά της νύχτας ως κιθαρίστας και τραγουδιστής.

Είναι εν τέλει ένα μεγάλο ευχαριστώ γι’ αυτούς τους ανθρώπους και μια υπενθύμιση ότι δεν τους ξεχνάμε και τα τραγούδια τους είναι ακόμα λειτουργικά κι αγαπημένα».

Video

πηγή: ogdoo.gr