Mε την παραγωγή video ο Γιώργος Σαββίδης ασχολείται από τα δεκατέσσερα. Aφορμή στάθηκε μια Sony Hi8 Handycam που έπιασε για πρώτη φορά στα χέρια του και από τότε η κάμερα έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Η ταινία μικρού μήκους “7 Rounds”, βασίζεται σε αληθινή ιστορία και είναι αποτέλεσμα της πτυχιακής του εργασίας, ξεχώρισε και ταξιδεύει στο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους των Καννών.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στο Κάνσας λίγο μετά την απαγόρευση του Τραμπ. Δύο Ινδοί μηχανικοί με άδεια παραμονής, πάνε να πιουν ένα ποτό σ’ ένα μπαρ για να γιορτάσουν την πρόσφατη άδεια παραμονής του ενός. Ακολουθεί κάποια παρεξήγηση και ένας θαμώνας Αμερικανός, επειδή νόμισε ότι ήταν μουσουλμάνοι Ιρανοί, τους πυροβολεί εν ψυχρώ.

Η ιδέα για την ταινία προέκυψε κατά τη διαμονή του Γιώργου Σαββίδη στην Αμερική, παρακολουθώντας τη ζωή των μεταναστών και το σκληρό τρόπο ζωής τους. «Η εθνικιστική προπαγάνδα του Τραμπ και η κουλτούρα της τρομοκρατίας έχει αρχίσει να στρέφει τους Aμερικανούς να ψάχνουν έναν αόρατο εχθρό με αποτέλεσμα να γίνονται βίαια περιστατικά κατά των μεταναστών και αθώων πολιτών διαφορετικών εθνικοτήτων», επισημαίνει ο νεαρός σκηνοθέτης και συνεχίζει: «Το γεγονός ότι οι περισσότεροι αμερικανοί πολίτες οπλοφορούν (ελεύθερη οπλοκατοχή) πολύ εύκολα μια απλή παρεξήγηση μπορεί να μετατραπεί σε μια πράξη βίας με τραγικά αποτελέσματα».

Το μήνυμα που θέλει να στείλει μέσω της ταινίας του εστιάζει στην πολιτική του μίσους και διαχωρισμού του ηγέτη της και τις τραγικές συνέπειες που θα έχει για τους πολίτες της χώρας. «Συσπειρώνοντας την ακροδεξιά ο Τραμπ έχει δώσει φωνή και θάρρος σε επικίνδυνες ιδεολογίες. Το μόνο που καταφέρνει με τη στάση του αυτή είναι να διχάζει την κοινωνία ώστε οι Αμερικανοί να στρέφονται εναντίον της διαφορετικότητας», λέει χωρίς περιστροφές.

Στόχος του νεαρού σκηνοθέτη δεν είναι να σοκάρει μέσω της ταινίας αυτής, αλλά να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το πού μπορεί να οδηγήσει το τυφλό μίσος που καλλιεργείται.

Το επόμενο βήμα του είναι να κάνει μια ταινία μεγάλου μήκους με ανάλογο θέμα. Είναι σε επικοινωνία με παραγωγούς και ήδη έχει προτάσεις από Ινδία Hollywood και Netflix. «Τo team της ταινίας θα παραμείνει το ίδιο και αυτό είναι που θέλουμε» υπογραμμίζει.

Δεν κρύβει ότι στο μακρινό μέλλον θα ήθελε να γυρίσει στην Ελλάδα. «Έχουμε να πούμε τις πιο ωραίες ιστορίες στον κόσμο καθώς και τις πιο ωραίες τοποθεσίες. Επίσης η χώρα μας δεν υστερεί σε ανθρώπινο δυναμικό και εvδιαφέρουσες προσωπικότητες» εξομολογείται.

Εκτός από τη σκηνοθεσία και την παραγωγή που έχει κάνει ο ίδιος το σενάριο συνυπογράφουν οι Ινδοί Aksun Ahluwalia και Karthrik  Manon.

Ο Γιώργος Σαββίδης σπούδασε επικοινωνία (Bachelor στο Deere) με έμφαση στον κινηματογράφο. Στη συνέχεια πήγε στο Λος Άντζελες όπου έκανε μάστερ στη σκηνοθεσία και την παραγωγή όπου και αποφοίτησε πριν λίγους μήνες. Με το «7 Rounds», που είναι και η πτυχιακή του εργασία για το Μάστερ, κάνει μία δυναμική είσοδο στο χώρου του κινηματογράφου. Άλλες ταινίες του είναι: “The men who don’t fit in”  (2017) “Loyalty” (2015).

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 19 Μαϊου 2018 και το “7 Rounds” θα διαγωνιστεί στην κατηγορία νέων σκηνοθετών.
 

πηγή: tospirto.net