Παραιτήθηκε η Κατερίνα Κασιούμη, Διευθύντρια της Δημοτικής Σχολής Χορού και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας σύμφωνα με την ιστοσελίδα του δήμου Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας αναφέρει:

«Παραιτήθηκε η Κατερίνα Κασιούμη, Διευθύντρια της Δημοτικής Σχολής Χορού και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Την παραίτησή της ανακοίνωσε τηλεφωνικά στο Δήμαρχο, επικαλούμενη προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους. Η παραίτηση θα υποβληθεί και γραπτώς και θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Η κυρία Κασιούμη εξέφρασε ευχαριστίες προς το Δήμαρχο και αυτός την ευχαρίστησε για τη συνεργασία. Άμεσα κινούνται οι διαδικασίες για την πρόσληψη νέας Διευθύντριας για τη Σχολή και το Φεστιβάλ, κατά τα προβλεπόμενα από το νόμο».

Ανέλαβε καθήκοντα στο τέλος Φεβρουαρίου του 2016, μετά την ηχηρή παραίτηση της κ. Βίκυς Μαραγκοπούλου, επί 21 χρόνια στην ίδια θέση και με εγνωσμένο έργο. Η Κατερίνα Κασιούμη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Πραγματοποίησε σπουδές στην Αθήνα, στην Κρατική Σχολή Χορού Ορχηστικής Τέχνης, έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια κλασικού και σύγχρονου χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Κοπεγχάγη, Βιέννη Λονδίνο), ενώ έχει ολοκληρώσει σπουδές πιάνου και θεωρητικών στο Ωδείο Αθηνών και το Ελληνικό Ωδείο. Κατέχει άριστα την αγγλική και γαλλική γλώσσα κι έχει μια ιδιαίτερα αξιόλογη πορεία ως χορεύτρια, χορογράφος και καθηγήτρια χορού, που έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις.

 

πηγή: tospirto.net