Το γνωστό πια Vinyl Is Back στην 10η διοργάνωση του επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Περισσότεροι από 50.000 δίσκοι βινυλίου παίρνουν τη θέση τους από χθες το απόγευμα που ξεκίνησε το στήσιμο της εκδήλωσης, στους πάγκους του 4ου ορόφου στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, δίπλα σε καλογυαλισμένα παλιά αυτοκίνητα που αυτή τη φορά χρονολογούνται από τις αρχές του 20ου αιώνα έως σήμερα.

Κάθε φορά τα αυτοκίνητα που είναι στο χώρο του Vinyl Is Back αλλάζουν και η νοητή σελίδα της ιστορίας τους αυτή τη φορά θα ταξιδέψει τους επισκέπτες ακόμη πιο πίσω στο χρόνο δημιουργώντας μια ταιριαστή vintage ατμόσφαιρα. Η είσοδος είναι ελεύθερη όλο το 3ήμερο, αλλά οι επισκέπτες που θα μπουν στον πειρασμό να θέλουν να επισκεφτούν την κυρίως έκθεση αυτοκινήτου, θα μπορούν έναντι μειωμένου εισιτηρίου (4 ευρώ αντί 8 που είναι τις άλλες μέρες), λόγω της εκδήλωσης, να επισκεφτούν τους δύο άλλους ορόφους (3ος και 5ος) για να θαυμάσουν παλιά μοντέλα που κρύβουν πολλές εκπλήξεις ανάμεσά τους, όπως την αυθεντική Chevrolet του Ρόμπερτ Πλαντ, την σπορ Mercedes του Paul Newman και το αγωνιστικό αυτοκίνητο του Ιαβέρη, αλλά και μια ίδια Rolls Royce που είχε ο Αλ Καπόνε καθώς το αμάξι που δολοφονήθηκε ο Ελευθέριος Βενιζέλος!

Από νωρίς χθες το απόγευμα κατέφθαναν οι ιδιώτες και τα δισκάδικα για να γεμίσουν με βινύλια τους πάγκους τους, να βάλουν τα ταμπελάκια με τα είδη μουσικής και τις προσφορές ανεβαίνοντας με το ασανσέρ από το μείον 4! ΤοΜουσείο Αυτοκινήτου διαθέτει ένα τεράστιο πάρκινγκ, χωρητικότητας 800 αυτοκινήτων με την επωνυμία «Acropolis», που έχει 5 ορόφους κάτω από τη γη! Στο – 4 φορτώνουν οι πωλητές δίσκων τα βινύλια μέσα στο τεράστιο ασανσέρ που χωρά ακόμη κι ένα φορτηγό μέσα, τις κούτες με τους δίσκους κρατώντας σειρά προτεραιότητας, για ν’ ανεβούν 8 ορόφους ώστε να φθάσουν στο συν 4! Για το 3ήμερο του Vinyl Is Back υπάρχει ειδική τιμή, 3 ευρώ ημερησίως, για τα αυτοκίνητα, καθώς είναι πολύ δύσκολο να παρκάρεις στην περιοχή αυτή. Για όσους κινηθούν με τρένο, είναι σχεδόν απέναντι η στάση Βικτώρια.

Ανάμεσα στους πωλητές του Vinyl Is Back είναι πια και γνωστές αλυσίδες καταστημάτων, όπως αυτή τη φορά ο «Ιανός» που καταλαμβάνει ένα χώρο στην κυρίως αίθουσα του 4ου ορόφου, καθώς πια δίσκους βινυλίου δεν βρίσκει κανείς μόνο σε παραδοσιακά δισκάδικα, αλλά και σε πολυκαταστήματα, όπως και πικάπ, δείγμα της ανόδου του βινυλίου στη χώρα μας. Οι ιδιώτες που συμμετέχουν δεν είναι μόνο από την Αθήνα, αλλά και από διάφορα μέρη της χώρας, όπως η Θεσσαλονίκη, η Κρήτη, η ευρύτερη Αττική και άλλες περιοχές που θα δώσουν το παρών και πάλι στο Vinyl Is Back, οι οποίοι αναμένονται σήμερα το πρωί να στήσουν τους πάγκους τους.

Στο βάθος αριστερά της αίθουσας, δίπλα σε μια σειρά παλιών μοντέλων αυτοκινήτων, έχει στηθεί το stage που θα φιλοξενήσει τα live των συγκροτημάτων που θα έχουν διάρκεια όσο ένας δίσκος βινυλίου! Και δίπλα ακριβώς ένα άλλο μικρότερο stage όπου θα παίξουν τα βινύλια τους οι dj’s. Ακριβώς απέναντι από το live stage στήθηκε ένα δισκοπωλείο σε ρεαλιστικό μέγεθος που βάφτηκε επί τόπου χθες το απόγευμα και μόλις στεγνώσει θα τοποθετηθούν δίσκοι στα ράφια του (όχι όμως προς πώληση) σπάνια μουσικά και αυθεντικά πόστερ, νέα μοντέλα vintage πικάπ και διάφορα άλλα αντικείμενα που συνθέτουν ένα δισκοπωλείο, για να γνωρίσουν οι νέοι και να θυμηθούν οι παλιότεροι που έχουν χάσει την επαφή τους με τα δισκάδικά, πώς είναι η ατμόσφαιρα μέσα σ’ ένα τέτοιο χώρο οικείο για όσους δεν έπαψαν να πηγαίνουν στα δισκάδικα. Επίσης τοποθετήθηκε μια οθόνη για τις προβολές που θα υπάρξουν στη διάρκεια του 3ημέρου. Να σημειωθεί ότι στην αίθουσα της εκδήλωσης στον 4ο είναι επίσης χώρος έκθεσης του Μουσείου, τα οποία όμως βγαίνουν ώστε να γίνει χώρος για τους πάγκους και μένουν ορισμένα.

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν βέβαια από το στήσιμο των πάγκων κάποιοι εκλεκτοί «κατάσκοποι δίσκων» που πάντα βρίσκουν τον τρόπο να διεισδύουν ώστε να έχουν μια πρώτη εικόνα των συλλεκτικών δίσκων που υπάρχουν στο χώρο. Υπομονετικά περιμένουν να δουν τις κούτες μετά την τοποθέτησή τους ώστε να πληροφορήσουν τους ανθρώπους που τους έχουν εξουσιοδοτήσει να βρουν συγκεκριμένα άλμπουμ και να τους πληροφορήσουν για την κατάσταση και την τιμή τους! Από μια πρώτη εικόνα, σε όλους σχεδόν τους πάγκους υπάρχουν προσφορές ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της μειωμένης αγοραστικής δύναμης που υπάρχει στην αγορά. Ένας νεαρός με πλησίασε ρωτώντας εάν υπάρχουν δίσκοι Dance μουσικής ώστε να έρθει σήμερα να ψάξει. Η απάντησή ήταν καταφατική και έφυγε χαρούμενος.

Οι πάγκοι είναι μεγάλου, μεσαίου και μικρού μεγέθους ανάλογα με το ενοίκιό τους. Οι τιμές είναι 250 ευρώ για τον μεγάλο, 180 για τον μεσαίο και 90 για τον μικρό, ενώ υπάρχουν και διαθέσιμοι πάγκοι των 50 ευρώ που χωρούν από 2 έως 3 κούτες το πολύ για όσους δεν έχουν πολύ υλικό να εκθέσουν ή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάρουν μεγαλύτερο πάγκο. Οι τιμές αυτές ισχύουν για όλο το 3ήμερο.

Σήμερα αναμένεται να φέρει και ο φίλος φωτογράφος του Λουκιανού Κηλαηδόνη, Γιάννης Κανελλόπουλος, ένα ξεχωριστό πορτραίτο του «Καου-μπόυ» καθώς το 10ο Vinyl Is Back είναι αφιερωμένο στον αγαπημένο τραγουδοποιό, στη διάρκεια του οποίου θα προβάλλεται οπτικό υλικό από θρυλικές του συναυλίες.

Επίσης στο μεγάλο μπαλκόνι του 4ου ορόφου θα υπάρχει αναψυκτήριο λόγω της εκδήλωσης, με τραπεζάκια, όπου μπορεί κανείς να πιει τον καφέ του, να καπνίσει (εντός του χώρου απαγορεύεται), να δει τους φίλους του, αλλά και τους δίσκους του, με θέα τα νεοκλασικά και άλλα κτίρια της περιοχής που δεν διακρίνονται από το δρόμο ! Να σημειωθεί ότι το Vinyl Is Back είναι φιλικό με τα ζώα και όσοι δεν αποχωρίζονται τους πιστούς φίλους τους, μπορούν να τους φέρουν μαζί τους!

Μια εκδήλωση καλοοργανώμενη μέχρι και τις τελευταίες λεπτομέρειες που από σήμερα ανοίγει τις πύλες της, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Έχει πραγματικά ενδιαφέρων να βλέπεις ένα άδειο χώρο με παλιά αυτοκίνητα να γεμίζει σιγά – σιγά από βινύλια.

*Το 10o Vinyl Is Back διεξάγεται στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου (Γ” Σεπτεμβρίου 74 και Ιουλιανού, 4ος όροφος).

Πηγή: ogdoo.gr

Φωτογραφίες: Γιάννης Κανελλόπουλος