Στέφανος Κορκολής & Δημήτρης Μητροπάνος συναντήθηκαν πρώτη φορά δισκογραφικά το 1995, όταν ο Μητροπάνος συμμετείχε στο δίσκο «Έχω μια διαίσθηση» του Κορκολή, τραγουδώντας μαζί του το ντουέτο «Κάποιες φορές». Ακολούθησε η επί σκηνής συνεργασία τους στο Διογένης Παλλάς, μαζί με τον Μάριο Τόκα και τον Αντώνη Ρέμο στα πρώτα του βήματα, ενώ 10 χρόνια αργότερα, το Νοέμβριο του 2005, κυκλοφορεί η ολοκληρωμένη δουλειά του Στέφανου Κορκολή με τον Δημήτρη Μητροπάνο, το υπέροχο «Πες μου τα αληθινά σου», απ’ όπου πρωτοξεχώρισε το «Σβήσε το φεγγάρι».

Με αφορμή τη συμμετοχή του στη συναυλία «Δημήτρης Μητροπάνος: Η επόμενη γενιά», ο Στέφανος Κορκολής συμμετέχει και στο αφιέρωμα του Ogdoo.gr στον μεγάλο ερμηνευτή, καταθέτοντας τη δική του «εικόνα» για ‘κείνον.

Τι να περιμένουμε από τη δική σας «ειδική» συμμετοχή στο αφιέρωμα στο Ηρώδειο;
Σίγουρα τα τραγούδια τα οποία με σημάδεψαν. Το «Θες» σε στίχους Ρεβέκκας Ρούσση, το «Σβήσε το φεγγάρι» σε στίχους Νίκου Μωραΐτη και βέβαια, το «Κάποιες φορές» σε στίχους Εύης Δρούτσα, που ήταν και η πρώτη μου συνεργασία με τον αείμνηστο Δημήτρη Μητροπάνο όταν μου έκανε την τεράστια τιμή να συμμετάσχει το 1995 στο δικό μου άλμπουμ με τίτλο «Έχω μια διαίσθηση».
mitropanos korkolis
Πώς ήταν η σχέση σας με τον Δημήτρη Μητροπάνο και τι θυμάστε πιο έντονα από εκείνον;
Η σχέση μου με τον Δημήτρη Μητροπάνο ξεκινάει στα πολύ τρυφερά ηλικιακά μου χρόνια. Θυμάμαι ήμουν παιδάκι και έπαιζα στο πιάνο κλασική μουσική και από το απέναντι μπαλκόνι μπήκε η φωνή του Δημήτρη Μητροπάνου. Ρώτησα τη μητέρα μου τί είναι αυτό που ακούω και μου είπε «ο Μητροπάνος». Από εκείνη τη στιγμή «δέθηκα» με αυτόν τον τεράστιο ερμηνευτή. Η ζωή και ο χρόνος τα έφεραν έτσι και μετά από το ντουέτο που προανάφερα, μας ένωσαν οι ζωντανές εμφανίσεις στο Διογένης Παλλάς, σε ένα υπέροχο σχήμα, μαζί με τον αξέχαστο Μάριο Τόκα, τον Δημήτρη και εμένα. Από εκεί θυμάμαι την αγάπη του, το χιούμορ του, τον αυθορμητισμό του, την ντομπροσύνη και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του. Θυμάμαι που πάσχιζε να με μάθει να χορεύω χασάπικο κι εκεί γελούσαμε τόσο εμείς, όσο και οι θαμώνες.
42145029 298790924058185 7741553808009854976 new
Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι, ο Δημήτρης Μητροπάνος ζει, είναι ένας τεράστιος Έλληνας και είναι ένα από τα ονόματα που έχουν χαράξει -όχι μόνο μουσικά, αλλά και σαν συνείδηση- αυτά τα οποία εμείς ίσως να μην έχουμε τόσο αναπτυγμένα στο dna μας.

Πώς αισθάνεστε που τα «Κάποιες φορές» και «Θες» έγιναν τόσο δυνατά «σουξέ» πολλά χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία τους μέσω των διαφημιστικών σποτ; Γιατί, ειδικά το «Θες», δεν βρήκε την ίδια ανταπόκριση όταν πρωτοκυκλοφόρησε;
Η λέξη «σουξέ» με ενοχλεί, γιατί σημαίνει κάτι στιγμιαίο. Επιτυχία είναι κάτι που κρίνει ο χρόνος και παραμένει και μετά από είκοσι χρόνια στην επικαιρότητα. Το «Κάποιες φορές» στην εποχή του έγινε, λοιπόν, μεγάλη επιτυχία. Φυσικά, βοήθησε το καλαίσθητο διαφημιστικό. Όσον αφορά στο «Θες», ναι, αυτό ήταν μαγικό. Έντεκα χρόνια μετά την κυκλοφορία της ολοκληρωμένης δουλειάς που είχαμε κάνει με τον Δημήτρη με τίτλο «Πες μου τ’ αληθινά σου», είχαμε την τύχη μαζί με τη Ρεβέκκα Ρούσση να το θελήσει ένα προϊόν και να κάνει ένα εξαιρετικό διαφημιστικό βίντεο κλιπ, το οποίο έκανε γνωστό ένα κομμάτι που αγαπούσε πάρα πολύ ο Δημήτρης, όπως και εγώ.

Τότε οι παραγωγοί ραδιοφώνου με τις «εξαιρετικές» γνώσεις τους το θεωρούσαν εντελώς αντιραδιοφωνικό, διότι όπως έλεγαν είχε πολλά λόγια. Παρόλα αυτά, πολλά ή λίγα τα λόγια, είναι λόγια που ακουμπάνε στην καρδιά κι αυτό το κομμάτι έγινε μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Να συμπληρώσω ότι για το «Σβήσε το φεγγάρι» δε χρειάστηκαν πολλά, αφού ήταν το πρώτο που βγήκε. Ήταν ένα ζεϊμπέκικο, το οποίο ο Δημήτρης υποστήριξε συγκλονιστικά. Μένω σε αυτά, γιατί αν συνεχίσω, μπορώ να γράψω έναν τόμο για τη σχέση μου μαζί του.

* Η μεγάλη συναυλία του Μέντα θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου στις 21:00. Μάθετε περισσότερα εδώ

Διαβάστε περισσότερα στο ogdoo.gr