Μια κίνηση που το περασμένο καλοκαίρι αποδείχτηκε εξαιρετικά έξυπνη , ως ιδέα κατ’ αρχάς, αλλά και έτσι όπως την είδαμε να υλοποιείται, ήταν η «Ταράτσα του Φοίβου». Η επιστροφή του «Άλσους» (του Οικονομίδη) μερικές δεκαετίες μετά- με τους όρους του σήμερα βέβαια- έδειξε ότι η πόλη την ήθελε την «ταράτσα» της.

Η οικονομική συγκυρία ήταν απαγορευτική για μεγαλεπήβολα σχέδια ή τομές στη διασκέδαση, αλλά τελικά, όλο και κάτι γίνεται και βρίσκονται οι «μπροστάρηδες» με την ωραία τρέλα που δε “βολεύονται” στο λασπώδες έδαφος .Ο Δεληβοριάς είναι σίγουρα ένας απ’ αυτούς. Την ιδέα του την πραγματοποίησε με μολύβι και χαρτί. Σοβαρά. Με συγκεκριμένο πλάνο τόσο σε καλλιτεχνικό επίπεδο όσο και στο επιχειρηματικό (μέσα από το έγκυρο γραφείο παραγωγής Prospero) κι αυτό το τελευταίο, ας μην γελιόμαστε, είναι μια καλή ένδειξη για το πόσο έτοιμη είναι η αγορά να ξεφύγει από τα «μπουζουκο-κλισέ» της και να αγκαλιάσει καλοστημένα νέα project.

Η περσινή επιτυχία της Ταράτσας, εκτός του ότι καταγράφεται ως δική του επιτυχία –δείχνει ότι ο 44χρονος τραγουδοποιός έχοντας κατακτήσει την εκτίμηση και την αποδοχή στον χώρο του, αναδεικνύεται σιγά σιγά και σε ηγετική φιγούρα της γενιάς του – δείχνει μια ωριμότητα και μια διάθεση για αλλαγή και από την άλλη πλευρά, την πλευρά της νύχτας (και εννοώ κυρίως τον ιδιοκτήτη της ταράτσας, Ηλία Μαροσούλη). Και τι συμβαίνει όταν μια ιδέα αποδεικνύεται πετυχημένη; Κάνει τη… ρόδα να γυρίσει με φόρα και να δει το καλοκαίρι του 2018 ακόμα πιο αισιόδοξα. Έχοντας από κοινού την καλλιτεχνική επιμέλεια του χώρου, Φοίβος Δεληβοριάς και Κατερίνα Σταματάκη (Prospero) διευρύνουν τις νύχτες της Ταράτσας, με βραδιές live, αλλά και παιδικό θέαμα.

Οι Δευτέρες δίνονται για συναυλίες γνωστών ή ανερχόμενων φωνών (και κάτι μου λέει ότι θα περάσει από κει όλο το νεώτερο τραγούδι) οι Τετάρτες και οι Πέμπτες– σταθερά- η «Ταράτσα του Φοίβου» με νέες προτάσεις, αλλά στον ίδιο βασικό σκελετό του «πολυθεάματος» και οι Παρασκευές για πρώτη φορά αφιερωμένες εξ ολοκλήρου στα παιδιά (θεατρικές παραστάσεις, τραγούδι, βιβλίο κλπ) πρόγραμμα που ακόμη δεν έχει πάρει την τελική του μορφή…
Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η πιο πρόσφατη δραστηριότητα του Φοίβου έχει να κάνει με τα παιδιά. Στα τέλη του Μάρτη μας παρουσίασε το πρώτο του παιδικό βιβλίο «Πες Μου Τ’ Ονομα Σου» (εκδ. Μικρή Αρκτος) σε σκίτσα Μυρτώς Δεληβοριά (αδελφή του) που συνοδεύεται και από cd με 15 παιδικά τραγούδια εκ των οποίων τα 12 γράφτηκαν ειδικά για την έκδοση αυτή.

 

πηγή: tospirto.net