Βρισκόμαστε στην Ισπανία τον χειμώνα του 1950. Μόλις τελείωσε ο εμφύλιος πόλεμος και η δικτατορία του Φράνκο βρίσκεται στην εξουσία. Μέσα σε ένα Μοναστήρι έξω από επαρχιακή πόλη της Ισπανικής ενδοχώρας βρίσκονται οι γυναικείες φυλακές. Οι κρατούμενες υποφέρουν από το κρύο, την πείνα, τις αρρώστιες, την απομόνωση, τη βία, την κακοποίηση και τελικά, το θάνατο.

Κάποιες από τις γυναίκες είναι φυλακισμένες για πολιτικούς λόγους, άλλες για ποινικά αδικήματα. Κουμουνίστριες, αναρχικές, κλέφτρες και φόνισσες συγκατοικούν στις ίδιες φυλακές. Παρά τις πολλές διαφορές τους, όλες επιθυμούν ένα πράγμα: την ελευθερία τους και ένα καινούργιο ξεκίνημα στη ζωή.

Το εχθρικό πολιτικό περιβάλλον της εποχής και η περίπλοκη κοινωνική κατάσταση της Ισπανίας στη δεκαετία του ’50 αποτελούν το περιβάλλον του θεατρικού έργου οι “Φυλακισμένες”, που γράφτηκε το 2007από τους Ισπανούς συγγραφείς Ignacio del Moral και Verónica Fernández.
Σήμερα, το έργο ανεβαίνει στον πολυχώρο Vault σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά με έναν πολυπληθή θίασο: Ελένη Αλεξανδροπούλου, Ντέμη Αντωνοπούλου, Δέσποινα Αποστολίδου, Δώρα Γιαννακοπούλου, Βάσω Γρέντζελου, Χρήστος Καλμαντής, Γιάννης Καραμπέκιος, Μαρία Κατσαρού, Μυριέλλα Κουρεντή, Στέλλα Μουκαζή, Μαργαρίτα Παπαντώνη, Νίκη Πολύζου, Σοφία Ρούσου, Ευθύμης Τζώρας, Μαρία Φραγκάτου και Γιάννα Σταυράκη.

Το έργο οι “Φυλακισμένες” θα παίζεται στο Vault από την 1η Νοεμβρίου έως τις 26 Ιανουαρίου κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15. Πολυχώρος Vault, Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός, 213 0356472 / 6949534889

 

πηγή: tospirto.net