Παραμυθένια ατμόσφαιρα, τεχνητό χιόνι, δεκάδες Αγιοι Βασίλιδες,  ξωτικά, αμέτρητα παιχνίδια, εργαστήρια, παραστάσεις και λιχουδιές, ακόμη και παγοδρόμια! Δεν είναι τυχαίο πως τα τελευταία χρόνια τα χριστουγεννιάτικα πάρκα  έχουν γίνει της μόδας και στην Ελλάδα. Από αρχές Δεκεμβρίου, τα συναντούμε όχι μόνο στην Αθηναϊκή πρωτεύουσα (η οποία «πλημμυρίζει» απ΄αυτά), αλλά και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, καθώς δίνουν μια γιορτινή και χαρούμενη νότα και παράλληλα αποτελούν πόλο έλξης μικρών και μεγάλων.

Εμείς επιλέξαμε κάποια από αυτά που μπορείτε να επισκεφτείτε με τις οικογένειές σας.

– The Christmas Factory
Στην καρδιά της Αθήνας, στην Τεχνόπολη του Δ. Αθηναίων, στήθηκε και φέτος για 5η συνεχόμενη χρονιά το The Christmas Factory με 100 χριστουγεννιάτικα έλατα να κοσμούν τις εισόδους του. Όλο τον Δεκέμβριο έως και τις 7 Ιανουαρίου 2018 θα είναι ανοιχτό καθημερινά με ευφάνταστα εργαστήρια, καρουσέλ, συναυλίες, παραστάσεις, πρωτότυπη σχολή μαγείας που λειτουργεί για πρώτη φορά, πλήθος εκδηλώσεων και οκτώ δράσεις που θα περιλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου. Επίσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν βόλτα με τρενάκι που θα διασχίζει περιμετρικά το χώρο, παγοδρόμιο 200 τ.μ, ρόδα 20 μέτρων για μια πανοραμική άποψη της Αθήνας, καθώς και Εscape Room για έφηβους. Στα περίπτερα των Ιδρυμάτων που έχουν στηθεί, όπως της Unicef  και των Παιδικών Χωριών SOS θα διατίθενται δώρα, τα έσοδα από την αγορά των οποίων θα δοθούν για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών.
Πληροφορίες: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, τηλ.: 213 0109300, 213 0109324. Ώρες λειτουργίας: 10.00-22.00. Τιμή εισιτηρίου: 5,50 ευρώ.Δευτέρα – Παρασκευή 2 εισιτήρια στην τιμή του ενός. Η προσφορά ισχύει έως και 23/12. Διατίθονται πακέτα, οικονομικά και ομαδικά εισιτήρια σε ειδικές τιμές.

– Santa Claus Kingdom
Το Santa Claus Kingdom, στον εκθεσιακό κέντρο Μ.E.C. Παιανίας, λειτουργεί σε ένα πολύ μεγάλο, στεγασμένο χώρο, 13.000 τ.μ. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα καταφθάσει ο Αϊ Βασίλης από το Ροβανιέμι (2-6/12) για να φωτογραφηθεί με τα παιδιά. Επίσης, θα συναντήσετε τον χιονάνθρωπο Frodi –τη μασκότ του πάρκου- στο παγοδρόμιο, την πριγκίπισσα Amelia στη μαγική καστροπολιτεία καθώς και το Noel το ξωτικό αλλά και τον Kubit τον Τάρανδο. Η ομάδα «Πολύτεχνο» θα παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Οι περιπέτειες του Frodi στο Παγωμένο Βασίλειο 3: Τo Αστέρι των Χριστουγέννων». Και όλα αυτά μέσα σε χριστουγεννιάτικη, παραμυθένια ατμόσφαιρα με αμέτρητα παιχνίδια, δημιουργικά και μουσικά εργαστήρια, παιδικές παραστάσεις, μάγους, face painting, αλλά και χριστουγεννιάτικη Αγορά.
Πληροφορίες: Εκθεσιακό κέντρο Μ.E.C. Παιανίας, τηλ. 210 6199777. Το πάρκο θα λειτουργεί από 2/12 έως 5/1 από τις 10.00 έως τις 22.00. Αγορά εισιτηρίων στο Ταμείο του Santa Claus Kingdom: Ενιαίο εισιτήριο για όλα τα παιχνίδια: 8 ευρώ για γονείς – 14 ευρώ για παιδιά. Ειδική πολιτική για ανέργους και πολύτεκνους.

– Aidonakia Christmas Village
Το αγαπημένο λούνα παρκ «Τα Αηδονάκια» στο Μαρούσι φοράει τα γιορτινά του και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου περιμένει μικρούς και μεγάλους με παιχνίδια για όλες τις ηλικίες, ολοκαίνουρια πίστα πατινάζ Ice Roller, σκανδαλιάρικα ξωτικά, 3D Mapping Live Theater με πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων, χριστουγεννιάτικα εργαστήρια, εορταστικές λιχουδιές από το Καραμελόσπιτο και το Σπίτι του Άι Βασίλη, που σας περιμένει να φωτογραφηθείτε μαζί του.
Πληροφορίες: Ανδρέα Παπανδρέου & Διονύσου 155, Μαρούσι, τηλ. 210 6196948. Η είσοδος στο χώρο είναι ελεύθερη. Ημερήσιο βραχιόλι απεριόριστης συμμετοχής 16,5 ευρώ για 12 παιχνίδια (εκτός από αυτά που κερδίζουν δώρα και τα συγκρουόμενα αυτοκίνητα). Μεμονωμένη μάρκα για τα υπόλοιπα παιχνίδια 3 ευρώ ανά συμμετοχή – παιχνίδι. Επίσης πακέτα μαρκών με ειδικές τιμές. 
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 16:00-22:00. Σάββατο-Κυριακή 10:00-23:00. Εορταστικό ωράριο 10:00-23:00 (από 23/12), και για όλη την περίοδο σχολικών αργιών.

– Η «Ονειρούπολη» της Δράμας
Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου ξεκινάει το χριστουγεννιάτικο ταξίδι στην Ονειρούπολη της Δράμας με την παρουσία του αγαπημένου παραμυθά μικρών και μεγάλων Ευγένιου Τριβιζά εγκαινιάζοντας εκτός από την έναρξη της εορταστικής περιόδου και ένα νέο θεσμό το «Χρυσό Κλειδί της Ονειρούπολης», που θα του παραδοθεί ανακηρύσσοντας τον σε πρώτο επίτιμο κάτοικό της.
Ο Δημοτικός Κήπος και η Κεντρική Πλατεία της πόλης, μεταμορφώνονται και βρίσκουν καταφύγιο τουνελόδρακοι, ξωτικά, αόρατα πράσινα καγκουρό, νεράιδες, μικρά λυκάκια, καλικάντζαροι, ιπτάμενα σουρωτήρια, χιονάνθρωποι και ο Άγιος Βασίλης με το νέο του σπίτι. Το ζαχαροπλαστείο των Ξωτικών, η σχολή Χριστουγεννιάτικης μαγείας, τα Playmobil με ιππότες και πριγκίπισσες, το Ταχυδρομικό εργαστήρι, το σπιτάκι του παραμυθιού (αφιέρωμα στον Ευγένιο Τριβιζά) και πολλά ακόμα εργαστήρια περιμένουν να τα επισκεφθούμε.Πληροφορίες:  Το πάρκο θα λειτουργεί από τις 4/12 έως τις 22/12. Ωράριο Λειτουργίας: Από τις 4/12 έως τις 22/12:. Δευτέρα – Παρασκευή: 8:30 – 14:00 & 17:00 – 21:00. Σάββατο – Κυριακή: 10:00 – 21:00. Από τις 23/12 έως 7/1/18. Δευτέρα – Κυριακή: 10:00 – 21:00. Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 25210 70097. Η είσοδος και η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

– Ο Μύλος των Ξωτικών
Ο Άι Βασίλης, τα Ξωτικά, η Πριγκίπισσα του Φεγγαριού, η κυρά Βασίλενα και άλλοι παραμυθένιοι ήρωες θα βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών στο Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα για να μας ταξιδέψουν σε έναν κόσμο παραμυθένιο.
Φέτος ο Μύλος θα φιλοξενήσει περισσότερες από 160 εκδηλώσεις. Δωρεάν δράσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις, παιχνίδια και πολλή μουσική. Το Πολικό Express, το Χριστουγεννιάτικο Fun Park, το Παγοδρόμιο των Ξωτικών, το Παγωμένο Εργαστήριο, το Ζαχαροπλαστείο των Ξωτικών, η Χριστουγεννιάτικη Αγορά, Το «Candy Express» και άλλα πολλά περιμένουν το κοινό από την 1η Δεκεμβρίου έως και τις 7 Ιανουαρίου με δωρεάν είσοδο για όλους.

 

πηγή: tospirto.net