Πλούσιο το πρόγραμμα του Gazarte για τον μήνα Δεκέμβριο και ειδικά για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.
Την αρχή έκαναν οι Τακίμ την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου. Οι έξι κορυφαίοι δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μουσικής  επιστρέφουν στο Gazarte για 4 Τετάρτες, για να μας παρουσιάζουν τη γοητευτική παράσταση-αφιέρωμα στη μουσική παράδοση των Ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ, που επιμελείται και παρουσιάζει επί σκηνής ο Λάμπρος Λιάβας. Επίτιμοι καλεσμένοι στις παραστάσεις των ΤΑΚΙΜ στο Gazarte θα είναι και πάλι ο «πατριάρχης» του λαϊκού κλαρίνου Πετρο-Λούκας Χαλκιάς, καθώς και ο σπουδαίος δεξιοτέχνης στο μπουζούκι Νίκος Τατασόπουλος.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη παίρνει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη (7/12). Η αγαπημένη ερμηνεύτρια μετά απο αρκετά χρόνια με μοναδικές συνεργασίες που άφησαν εποχή, επιστρέφει στο Gazarte, κάθε Δευτέρα & Παρασκευή με ροκ διάθεση, σε μια παράσταση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της! Eνα πρόγραμμα «Σε απευθείας σύνδεση» με το κοινό της, πλημμυρισμένo με τα τραγούδια της που αγαπάμε, τραγούδια που ξυπνάνε μνήμες, με ευαισθησία, συμμετοχή και ενέργεια!

Από το Σάββατο 8/12 και κάθε Σάββατο και Κυριακή ο Σταύρος Ξαρχάκος και η Χάρις Αλεξίου θα μας αποκαλύψουν με το δικό τους αξεπέραστο τρόπο τον μαγικό κόσμο του Γιώργου Ζαμπέτα. Ο Σταύρος Ξαρχάκος που μπαίνει στη ψυχή των τραγουδιών και η Χάρις Αλεξίου που τραγουδά τις μελωδίες τους θα μοιραστούν μαζί μας, τον πιο πρωτότυπο, ασυνήθιστο, και κλασικό Ζαμπέτα.

Από την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου οι The SwinginCats έρχονται στο Roof Stage mε το νέο τους single “Μοιραίο βράδυ” να έχει μόλις κυκλοφορήσει.  Tα αγαπημένα μας γατιά μ;aς προσκαλούν σε ένα pre-christmas party , ανοιχτή πρόβα του τι θα συμβεί τα Χριστούγεννα στο Gazarte. Έλα και εσύ λοιπόν να περάσεις μαζί μας μια μοναδική χορευτική και πάνω απ’ όλα μοιραία βραδιά!

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, όπως ταιριάζει στα Χριστούγεννα, η Gospel έχει την τιμητική της! Harlem Gospel Choir! Η κορυφαία gospel χορωδία, με τα διαρκή sold out ανά τον κόσμο επιστρέφει στις 20 Δεκεμβρίου με ένα χριστουγεννιάτικο project αφιερωμένο στη σπουδαία Aretha Franklin ! Για να γιορτάσουμε όπως στα Black Churches των Η.Π.Α

Οι χριστουγεννιάτικες γιορτές θέλουν swing, και στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για gypsy swing… και όταν μιλάμε για gypsy swing τότε μιλάμε για τους Έλληνες βασιλιάδες, τους μοναδικούς Gadjo Dilo! Oι Gadjo Dilo, από τους «residents» του Roof Stage πλέον, επιστρέφουν  για δύο μοναδικές παραστάσεις το Σάββατο 22 & την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου με άρωμα Χριστουγέννων! Μια γελαστή παρέα μουσικών με κοινό τους χαρακτηριστικό την αγάπη για την μουσική ιδιοφυΐα του θρυλικού κιθαρίστα της gypsy swing Django Reinhardt και την Ελληνική μουσική σκηνή του ’50 και ’60. κατορθώνουν να συνδυάσουν την παραδοσιακή manouche gypsy swing μουσική με την Ελληνική μουσική παράδοση

Χριστούγεννα χωρίς Jazz δεν εννοείται…Τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου η Αλέκα Κανελλίδου με την αναλλοίωτη, βραχνή, ερωτική φωνή της και τη συγκινητικά βελούδινη χροιά της, παρέα με το μαγικό κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή μάς βάζει για τα καλά στο γιορτινό κλίμα με αγαπημένα jazz standards, και χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Στο Main Stage.

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟ ROOF STAGE
Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου
-Γιορτινό Μενού
-Live by Swingin’ Cats & Djs
Το Gazarte μεταμορφώνεται, σερβίρει ειδικά και απολαυστικά εορταστικά menu, και χορεύει σε ξέφρενους swing & rock n roll ρυθμούς με τους Swingin’ Cats να δίνουν μια μοναδική live performance, ενώ αμέσως μετά τη σκυτάλη παίρνουν οι dj’s και μας κρατούν όρθιους μέχρι…αργά !

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ROOF STAGE
Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου

-Γιορτινό Μενού
-Guilty Pleasure Party
-Live με την Party Band του Gazarte
-Dj set με τον Σπύρο Παγιατάκη και την Matina Sous Peau

ΑΝΗΜΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟ ROOF STAGE
Τρίτη 25 Δεκεμβρίου
-Swingin’ Cats Live
Και ανήμερα των Χριστουγέννων τη διάθεση κρατά ψηλά με τους Swingin’ Cats να υπόσχεται μία ακόμη λαμπερή νύχτα στο Roof Stage, με φόντο τη συγκλονιστική θέα στο βιομηχανικό Γκάζι και τον βράχο της Ακρόπολης ακριβώς κάτω από τα αστέρια! Οι Swingin’ Cats, o Γιώργος Ζερβός ​και η λαμπερή Εύα Τσάχρα τραγουδούν πάνω σε χορευτικές, σαρωτικές μελωδίες σ΄ ένα εορταστικό πρόγραμμα με δυνατό performing και αστείρευτη ενέργεια on stage. Ήχος στα δεδομένα και τις προκλήσεις του σήμερα, 70’s επιρροές με γρήγορες μουσικές εναλλαγές. Αγαπημένες διασκευές από την διεθνή και εγχώρια σκηνή, που θα σας κάνουν να περάσετε αξέχαστα!
Πριν και μετά το live αναλαμβάνουν δράση οι resident DJs του gazarte για ένα αξέχαστο party μέχρι το πρωί!

 

πηγή: tospirto.net